Aktiviteter vid Åsavallen

VÄLKOMMEN

TILL VÅR

HEMSIDA

EDSBRO

HEMBYGDSFÖRENING

Midsommarfika utanför Björksätragården

MIDSOMMAR VID ÅSAVALLEN 2017

 

Detta år var vädret riktigt härligt soligt och varmt..

Dagen började som vanligt vid 8.00 för våra duktiga funktionärer som ställde iordning det sista innan alla utställare och besökare skulle anlända.


Många många kom och firade midsommar vid Åsavallen, och många kom även tidigt, en del passade också på att ha en pic-nic i det gröna innan vi började.

 

11.00 började midsommarstången få sin utsmyckning (våra duktiga funktionärer hade redan smyckat stången med löv) vi fick hjälp av riktigt många att sätta i blommorna midsommarstången blev så fin detta år.

 

12.00 hälsade ordförande Inger Nyströmi alla välkomna till årets midsommarfirande, resning av midsommarstången med hjälp av flera starka karlar, därefter åkte de båda skrindorna iväg fyllda med barn och föräldrar, som vanligt fick de köra 3 omgångar innan alla blivit nöjda, de som väntade kunde förströ sig med fiskdamm, bollplank, 3-kamp, pilkastning, chokladhjul, tombola eller smörja magen med en glass, korv, godis eller kaffe med dopp.

När skrind-turerna var klara började ringlekarna med hjälp av vår vana lekledare Ulla Myrskog och duktiga musiker.

Vid 14.30 tackade Inger alla som deltagit och det blev dags för prisutdelning i pil-kastningen, 3-kampen.

 

Vi tackar här alla våra duktiga funktionärer som ställer upp och alla våra besökare som vill komma och deltaga i vårat arrangemang, utan någon av er går inte detta att genomföra.

 

TACK från Edsbro Hembygdsförenings styrelse

 


JULMARKNAD 2017


I år var vädret helt OK, man kanske kunde önska sig lite snö för att komma i rätt julstämining, men med alla fina hantverk som hör julen till infann den sig ändå.. Många förväntansfulla hantverkare kom tidigt och dukade upp alla sina alster, totalt 13 st (förutom oss).

11.00 startade julmarknaden och många besäkare var på plats för att göra fina kap.

Värmestugan (Björksätragården) var mycket välbesökt,  det serverades kaffe med lussebulle av vårt duktiga kaffegäng. I öppna spisen höll Göran elden igång för frusna kroppar.


Korvgrillarna grillade korv för fullt utomhus, glögg med peppparkaka fanns att köpa i utladna, den som ville kunde prova turen i vårat lotteri.


Vi hoppas att besökarna var lika nöjda som oss och vill komma tillbaka nästa år igen.Tomtefar o tomtemor besöker

julmarknaden

Kaffegänget serverar midsommarkaffe

EDSBRODAGARNA 2017


MOTORTRÄFFEN VID ÅSAVALLEN

4:e juni


tyckte vi blev återigen en trevlig tillställning där både fordon, väder och publik var med oss. Många  olika fordon kom även i år och visades upp, många var så polerade att man kunde spegla sig i dem, någon kom direkt från ladan och var bara naturlig med sitt damm och sin ålder. Vissa åkte hem med en liten buckla, blommor och en korvring, där de fått lite olika motiveringar till att bli utvalda.


Till hamburgarna var det kö mest hela tiden, där arbetade man för högtryck. Lotterier fanns även för dem som ville prova sin tur, man kunde också få sig en  kopp kaffe med hembakad sockerkaka i café-tätlet, eller om man hellre ville ha en kokt korv med bröd så fanns detta också att inhandla.


Hembygdsföreningen tackar alla som gjorde detta möjligt att arrangera.

Utställare, publik och funktionärerLuckbodarna med aktiviteter.

Kaffeservering vid Brukets  Dag

Här gräddas det våfflor vid Brukets Dag

VI VILL HÄR TACKA ALLA BESÄKARE, DELTAGARE OCH FUNKTIONÄRER SOM KOMMER TILL VÅRA AKTIVITETER, UTAN NÅGON AV ER SKULLE DETTA EJ KUNNA GENOMFÖRAS.

TACK & TACK & TACK